Yaratıcılığımızı ve reklamcılık bilgimizi
internet odaklı çalışmalarda kullanmayı
seven mucitleriz. digiMucit

17 Ağustos 2015 Pazartesi

2015'i de Erkenden Tükettik

Dünya Limit Aşım Günü, gezegenimizin o yıla ait doğal kaynaklarının tükendiği ve gelecek senenin hazinesini kullanmaya başladığımız kırılma tarihini belirten bir tanım. Küresel Ayak İzi Ağı (Global Footprint Network) tarafından yapılan raporlamalara göre, 2015 yılına ait doğal kaynakları 13 Ağustos 2015 tarihinde tüketmiş bulunuyoruz.

Teknolojik gelişmelerin ve yaşam tarzımızın sürdürülebilir bir doğrultuda devam edebilmesi için, doğal kaynakların tüketildiği ölçüde yenilenmesi ve çevreye olan etkilerin asgari seviyede tutulması gerekiyor. Bununla birlikte, bilinçsiz tüketim ve yeşil olmayan üretim süreçleri yüzünden dünyamız her sene daha hızlı kirleniyor. Bu doğrultuda da Dünya Limit Aşım Günü, her sene daha erken bir tarihe denk geliyor. Bu tarihin önemini belirtmek için uzmanlar bir benzetme de kullanıyor. Bu sene 13 Ağustos tarihinin dünya için anlamını göstermek için, aylık maaşınızı ayın ortasında bitirdiğiniz gün gibi düşünebilirsiniz. Ayın geriye kalan günlerinde yaşayabilmek için sonraki ayki maaşınızdan avans kullanmanız ya da geçmiş birikimlerinizi harcamanız gerekir. Yani, dünyamız -ve hepimiz- için durum feci!
Yeşil yaklaşımlara tüm süreçlerimizde önem veriyoruz, bu konu hakkında geçen sene de bir blog yazısı paylaşmıştık. Sürdürülebilir yaklaşım digiMucit olarak bizim temel değerlerimizden biri. Yeşil olan firmaları ve projeleri her şeyden çok seviyoruz. Yeşil teknolojilerin önemini biliyoruz ve alternatif enerji kullanımını destekliyoruz. Örneğin, World Solar Challenge ödüllü İTÜ Güneş Arabası'na digiMucit olarak maddi katkıda bulunduk, CeBIT Green IT projesine sponsor olduk, Greening the Business alanında uluslararası sertifika edindik.

Dünya Limit Aşım Günü hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, aşağıdaki kaynakları inceleyebilirsiniz.


Kaynaklar:
http://news.nationalgeographic.com/2015/08/150813-earth-overshoot-day-earlier/

http://www.overshootday.org/

http://www.footprintnetwork.org/en/index.php/GFN/page/earth_overshoot_day/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder