Yaratıcılığımızı ve reklamcılık bilgimizi
internet odaklı çalışmalarda kullanmayı
seven mucitleriz. digiMucit

7 Ağustos 2014 Perşembe

Internet Governance Forum vs. Internet Ungovernance Forum

Internet Governance Forum, 2-5 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Forum, bu sene dokuzuncu kez düzenleniyor. İnternet yönetişimi, denetim mekanizmaları ve internetin geleceği üzerine farklı sektörleri bir araya getirmeyi hedefleyen forum için kayıtlar 15 Ağustos'a kadar devam ediyor.

Resmi açıklamaya göre bu seneki alt başlıklar ise şöyle:
"Policies Enabling Access; Content Creation, Dissemination and Use; Internet as an Engine for Growth and Development; IGF and The Future of the Internet Ecosystem; Enhancing Digital Trust; Internet and Human Rights; and Critical Internet Resources and Emerging issues"

Bununla birlikte, internetin geleceğinin tartışılacağı bu forumda internetin özgürlüğünü savunanların seslerinin çok kısıtlı olacağını savunan bir grup, bu foruma alternatif olarak Internet Ungovernance Forum'u düzenliyor. 4-5 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Santral Kampüsü'nde düzenlenecek forumdaki alt başlıklardan bazıları ise şöyle:

"Gözetim, Sansür, Hukuk, İfade Özgürlüğü ve Alternatif Medya, Uluslararası Dayanışma Ağları, Gençlerin ve Kadınların Katılımı, Sayısal Uçurum ve Teknik Direniş"


Detaylı bilgi için: 

IGF: www.intgovforum.org/cms/igf-2014-istanbul
IUF: iuf.alternatifbilisim.org/index-tr.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder