Yaratıcılığımızı ve reklamcılık bilgimizi
internet odaklı çalışmalarda kullanmayı
seven mucitleriz. digiMucit

14 Mayıs 2013 Salı

Yeni iOS7’nin Bize Sunacakları

Önümüzdeki ay düzenlenecek olan Worldwide Developer Conference’da (WWDC) Apple’ın yeni yazılımı iOS7’yi ve yeni telefonunu tanıtması bekleniyor. İrlandalı teknoloji sitesi Simply Zest’in haberine göre iOS7’de büyük değişiklikler bizi bekliyor olacak. Haberde yayınlanan videoda anlatılanlara göre, gözle görülür değişikliklerden biri iOS7’deki uygulama ikonlarındaki sadeleşme. Görsellerdeki sadeleşmenin yanı sıra, yuvarlak hatları değiştirerek Lumia’yı andıran köşeli hatlar kullanıldığı dikkat çekiyor.



Android’i yakalamak istediğini düşündüren bir arayüz değişikliği de ana menüde gelmiş. Aynı anda birden çok uygulamayı kullanmaya yarayan arayüzle, ana sayfanızı istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.


Ekranı soldan sağa açmaya ve kilitlemeye yarayan ‘lock screen’ aşağıdan yukarıya taşınmış.


Tüm diğer klasik iOS uygulamaları da farklı bir görsellikle ve sadelikle bize sunuluyor olacak.


Tabi yeni Apple lansmanı yapılana kadar bunların tümü hala birer söylenti, ama yapılacak bu değişiklikler doğruysa iPhone’larda daha özgür olacağımız ortada. Android’deki kişiselleştirme özgürlüğü sanırım artık iOS cihazlarında da kullanıma açılacak. Bu da Apple politikasında büyük bir yenilik oluyor. Şu an iPhone kullanıcılarını meraklandıran bir konu var, eski telefonlar (iPhone 4-4S-5) yeni yazılım iOS7’yi destekleyecek mi? Yoksa tüm bu yenilikler için yeni iPhone’u almayı mı beklemeliyiz? Gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız...

Kaynak: http://www.simplyzesty.com/Blog/Article/May-2013/iOS-7-Concept-Designs-Welcome-To-The-Future-Of-The-iPhone

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder