Yaratıcılığımızı ve reklamcılık bilgimizi
internet odaklı çalışmalarda kullanmayı
seven mucitleriz. digiMucit

9 Aralık 2010 Perşembe

comScore Türkiye İnternet Kullanıcı Verileri

İnternetin dünya ve Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin geribildirimi bir hayli hızlı oldu. Artık reklamlar seyrini değiştirirken potansiyel tüketici profili de hızla değişen dijital dünyaya ayak uyduruyor ve akılamaz bir hızla değişiyor. Biz değişiyoruz, Türkiye değişiyor, reklamlar değişiyor, mecralar değişiyor...

ABD internet kullanımında artık dünyanın zirvesinde değil! Dünyadaki Amerikalı internet kullanıcısı oranı 1996’dan 2010’a kadar geçen süre zarfında %66’dan %14’e düştü. Dünya hızla interneti kabullendi ve hayatının bir parçası haline getirdi. Tekelinin herhangi bir ülkeye bağlı olamayacağını araştırmalarla da kanıtlayan internet, Türk kullanıcıları tarafından da en hızlı benimsenen yeniliklerden birisi olmayı sürdürüyor. İşte son comScore istatistikleri ve Türklerin internet kullanıcı profili 2010 değerleri:
  • comScore verilerine göre Türkiye’deki insanların %58,4’ü bir şekilde internete bağlanabiliyor.
  • Evden veya işten internete bağlanan 15 yaş üstü kullanıcılar arasında Çin 259,4 milyon kişi ile ABD’yi açık ara geride bırakırken, Türkiye 22,2 milyon internet kullanıcısı ile sadece bir sene içerisinde 14. sıradan 12. sıraya yükseldi.
  • En uzun süre internete bağlı kalma oranlarına bakıldığında Türkiye; İngiltere, ABD, Fransa gibi ülkeleri geride bırakarak aylık 33,9 saatlik internet kullanımı süresi ile dünyada 5. sırada yer alıyor. Kanada aylık 44,2 saatlik internet kullanımı 1. sırada yer alıyor.
  • Türkiye’de internet kullanıcılarının sadece %5’i Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine üye değil.
Kaynak: State of the Turkish Internet (2010). comScore Report. http://www.comscore.com/Press_Events/Presentations_Whitepapers/2010/State_of_the_Turkish_Internet (8 Aralık 2010).

1 yorum:

  1. Türkiye'deki internet kullanıcılarının %95'inin sosyal medyayı kullandığı bilgisi, sosyal medyanın iletişim kanalı olarak ne kadar hızlı güçlendiğini göstermesi bakımından bizce de çok önemli bir veri.

    YanıtlaSil